Међуопштинска сарадња Бајине Баште и Љубовије

0 898

Општину Бајина Башта данас је посетила делегација Општине Љубовија на челу са председником Миланом Јовановићем. Основни циљ посете био је потписивање уговора о међуопштинској сарадњи, а у вези водоснабдевања Месне заједнице Бачевци која се налази на територији општине Бајина Башта из водоводног система који се налази на територији општине Љубовија. Поред тога председница општине Бајина Башта Весна Ђурић и председник општине Љубовија Милан Јовановић разговарали су и о другим могућностима за проширење међуопштинске сарадње ове две суседне општине.

Фото: Дрина Инфо

Поред председника две општине уговор о регулисању међусобних односа у области водоснабдевања потписали су директор ЈКП „12. септембар“ из Бајине Баште Дејан Филиповић и директор ЈКП „Стандард“ из Љубовије Петар Рађеновић. Овим уговором, а на основу раније донетих одлука скупштина општина две подринске општине, регулишу се међусобна права и обавезе у погледу испоруке воде из водосистема „Грабовица“ из Љубовије у водовод „Бачевци“ на територији општине Бајина Башта.

Фото: Дрина Инфо

„Сматрам да је потписивање овог уговора од великог значаја за целу месну заједницу Бачевци, а посебно је важно за  водоснабдевање Основне школе „Стеван Јоксимовић“ у Бачевцима и амбуланте Дома здравља Бајина Башта у овом месту. “ изјавила је председница Општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Она и председник Општине Љубовија Милан Јовановић су се сложили да је ово добар пример сарадње између две суседне општине и најавили да ће наставити интезивно да раде и на другим пројектима и активностима од зајендичког интереса за две локалне самопураве.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена