Тијана Карадаревић – атлетска краљица месечевог сјаја

0 8

Показало се да смо били у праву када смо у тексту ,,Тијана Карадаревић, звезда у настајању“ најавили долазак нове атлетске звезде на бајинобаштанском и српском спортском небу.

Тијана првак Србије у скоку у вис
Тијана првак Србије у скоку у вис

Кренуло је освајањем Дворанског Првенства Србије за пионирке, дисциплина скок у вис, у Београду јануара ове године, а наставило се првим местом у дисциплини скок у даљ, на општинском, окружном, међуокружном и републичком финалу у Новом Пазару. Потом, на Првенству Србије на отвореном постаје вицешампион у скоку у вис. Такмичила се са ривалима за две категорије старијим од себе, била друга у скоку у даљ – старије јуниорке Централна Србија, а осваја и треће место на Првенству Србије за старије јуниорке, скок у вис.

Као круна свега, пре десетак дана добија награду у Палати Србија – диплому и лаптоп, за освојено школско првенство и исказан велики таленат.

Тијана на додели награде у Палати Србија
Тијана на додели награде у Палати Србија

Због чега онда после таквих успеха, у наслову кажемо – месечевог сјаја, а не рецимо пуног или сунчевог? Па, због тога што су постигнути резултати само делимична рефлексија Тијаниних могућности и талента. Постигла је Тијана скок од 5,31 м у даљу, а 1,63 м у вису. Али, цео стадион је на Првенству Србије за старије јуниорке видео да она у ногама има далеко боље резултате. Ишла је Тијана и преко 5,60 м са малим гажењем линије или и више од тога, када је долазила на одраз пре даске. Имала је дужине, али не са правог места. Да их је реализовала, била би првак Србије и за младе и за старије јуниорке као пионир. А да не причамо о изванредним троскоцима са тренинга. Ипак , никад не знамо због чега је шта добро. На Тијани је да настави са истим жаром да вредно тренира, а ја се надам да ће нас у том случају све заблеснути светлошћу велике спортске звезде. До тада, овде и буквално вреди: прво скочи (вредно ради) па реци хоп (засијај пуним сјајем).

Јован Ђурић, професор

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена