У Братунцу потписана иницијатива за реконструкцију старог моста на Дрини

0 717
Председник Општине Љубовија Милан Јовановић и начелник Општине Братунац Срђан Ранкић данас су у Братунцу потписали иницијативу за покретање активности везаних за реализацију пројеката у средњем Подрињу. Иницијатива ће бити упућена председнику Републике Србије Александру Вучићу и премијерки Владе Србије Ани Брнабић.
Извор: Званични ФБ профил Општине Љубовија
Начелник Ранкић у изјави за новинаре каже да је реч о иницијативи за реконструкцију старог моста на Дрини и наставку активности везаних за изградњу тунела испод Прослопа.
„Република Србија и председник Вучић уложили су велике напоре, како на изградњи новог моста Братољуб тако и на реализацији свих других пројеката. Данас смо потписали иницијативу коју ћемо проследити у Београд са циљем да се изврши реконструкција и адаптација старог моста на Дрини који ће се, изградњом и пуштањем у функцију новог моста, користити као пешачки мост. Тај мост за нас је веома значајан, има своју историјску вредност и треба га довести у функционално стање. Такође, данашњом иницијативом очекујемо да Република Србија настави са активностима везаним за реализацију пројекта изградње тунела испод Прослопа који ће средње Подриње повезати са аутопутем Милош Велики“, рекао је начелник Ранкић.
Он је изразио наду да ће тај тунел бити аорта живота и да ће допринети развоју и Љубовије и Братунца али и свих суседних општина. Ранкић поручује да ће, као начелник Општине Братунац, радити на што већој реализацији специјалних паралелних веза са Републиком Србијом.
Председник Општине Љубовија Милан Јовановић изјавио је да ће наставити сарадњу са општином Братунац и истакао да, све што је добро треба још унапредити. Јовановић додаје да је већ започета израда пројектне документације за тунел и наглашава да такви велики инфраструктурни пројекти сигурно доприносе бржем развоју наших општина као и целог средњег Подриња.
Након потписивања иницијативе, представници две општине обишли су радове на изградњи царинског терминала на мосту Братољуб. Начелник Ранкић каже да радови теку планираном динамиком.
Извор: Званични ФБ профил Општине Љубовија
„Општина Братунац тренутно спроводи експропријацију 40 хектара земљишта које се налази непосредно уз царински терминал, где ћемо омогућити привредницима и Републике Србије и Републике Српске да отварају своје производне погоне. Покушаћемо да на овим просторима покренемо привреду са мртве тачке и самим тим створимо могућност за отварање већег броја радних места, како за раднике из Републике Српске тако и за раднике из Републике Србије и суседне Љубовије. Очекујем да ће то бити успешан пројекат када је у питању ова слободна зона“, каже Ранкић.
Начелник истиче битан податак, да ће се преко пројекта који реализује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде уредити речно корито реке Дрине од моста Братољуб до старог моста и на тај начин заштитити ово подручје од поплава и унапредити услови за живот на левој обали Дрине.

 

Извор: Званични ФБ профил Општине Љубовија 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена