Председник Владе Републике Српске у радној посети општини Сребреница

0 287

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Сребреници, са начелником ове општине Младеном Грујичићем о актуелним и планираним пројектима у овој локалној заједници.

Током радне посете Сребреници, у оквиру које се састао и са више привреденика са овог подручја, председник Владе се захвалио локалним привредницима на напорима за унпређење квалитета живота у овој општини, поготово што је реч о предузећима која запошљавају више од 1.000 радника.

Извор: Влада Републике Српске

„Свако радно место је гарант да ће овде живети са својом породицом и да је то будућност Сребренице. Основали смо три владине институције на овом простору и започели пројекат бање Губер што довољно говори о односу Владе према Сребреници и њеним грађанима“, указао је председник Владе Радован Вишковић.

Он је подсетио да је са властима Србије раније разговарано о градњи производних капацитета у пограничном делу Бајине Баште до Раче који ће повезати и запошљавати људе из Србије и Републике Српске у овом појасу, како би задржали становништво на тим просторима.

„Све што овде градимо не припада једном народу него свим грађанима који овде живе“, поновио је председник Владе Републике Српске.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изразио је захвалност председнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу на данашњој посети и Влади Републике Српске која није у Сребреници само пред изборе, већ је ту сваки дан, сваки месец и сваке године кроз разноразна улагања, помоћи и подршку не само индиректно већ и директно.

Он је након посете премијера Вишковића рекао да је Влада Републике Српске огромну пажњу посветила Сребреници и то је данас показао и премијер који је обавио разговар и са привредницима који имају добру комуникацију и са локалном управом и са Владом Српске.

Грујичић је нагласио да су током састанка разговарали о проширењу свих тих капацитета и запошљавању нових радника, јер је Сребреница у овој пандемији једна од ретких општина која је примала, а не отпуштала раднике.

Начелник Сребренице је на томе захвалио привредницима, али и Влади Републике Српске која је имала слуха да подржи тамо где је заиста подршка оправдана.

„Ми ћемо оправдати све оно што Влада Републике Српске буде усмерила према Сребреници, а данас је председник Владе преузео ПДВ од гранта Саудијске Арабије. Влада Републике Српске ће то финансирати и то је огромна финансијска подршка општини Сребреница од преко 250.000 КМ“, истакао је он.

Грујичић је рекао да су разговарали и о неким производним капацитетима који још нису стављени у функцију, али ће бити уз помоћ и подршку локалне заједнице, Владе Републике Српске и самих привредника који желе да отворе нове производне капацитете.

Он је захвалио премијеру и комплетној Влади Српске и свима онима који су се укључили у причу око Сребренице у смислу подршке и њеног економског развоја.

У оквиру посете Сребреници, председник Владе данас је, заједно са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем, посетио и рудник олова и цинка „Сасе“, један од најуспешнијих привредних субјеката у овој општини.

Извор: Влада Републике Српске

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена