Почела 22. Дринска регата

0 197

Јуче је у Бајиној Башти почела традиционална 22. Дринска регата, највећа манифестација у западној Србији и једна од најмасовнијих манифестација у Србији. У току дана почео је на градском тргу и у главној улици сајам сувенира, меда, ракија и домаће радиности док је свечано отварање уприлично у Спортском центру „Браћа Милутиновић“. Манифестацију је отворио председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

IMG_5405

Централни део првог дана 22. Дринске регате је Предтакмичење младих и пионирских трубачких оркестара са подручја западне Србије и Моравичког и Рашког округа, квалификације за учешће на 55. Сабору трубача у Гучи. Млади трубачи су се окупили на градском тргу и уз заједнички одсвирану песму Марш на Дрину кренули у свечани дефиле кроз главну улицу у Бајиној Башти.

IMG_5703

После дефилеа организовано је такмичење на великој бини у Спортском центру које је привукло неколико хиљада посетилаца. Жири у Бајиној Башти чинили су прослављени српски трубачи Дејан Петровић и Вељко Остојић као и професор музике из Бајине Баште Велибор Филиповић. После дужег већања жири је за најбољи оркестар у пионирској категорији изабрао оркестар Мирослава Ђунисијевића из Ариља а за најбољег трубача Александар Васиљевић из Прањана. У категорији омладинаца најбољи је оркестар Стефана Марковића из Бајине Баште а најбољи трубач је Никола Папић из Прибоја.

IMG_5534

Другог дана Дринске регате поред мини сајма који траје током целог дана у граду од 21 час је велики концерт бенда Лексингтон у Спортском центру у Лугу.

Дрина Инфо Портал

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена