МИНИСТАР ДМИТРОВИЋ У БАЈИНОЈ БАШТИ: Стимулисати младе да остану да живе тамо где су рођени

0 86

Mинистар за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Ратко Дмитровић састао се данас са председницом општине Бајина Башта Весном Ђурић и директорком Центра за социјални рад Марицом Вуковић, које су му представиле потенцијале развоја ове општине и социјалне заштите.

Извор: Влада Србије

Дмитровић је том приликом рекао да ће министарство на чијем је челу видети које су то стратешке ствари које треба урадити на локалу по питању стимулисања младих људи да остану да живе у градовима у којима су рођени.

Њима треба омогућити да се баве туризмом, мануфактурним пословима, сточарством или воћарством, истакао је он и поручио да у синергији ресорног и других министарстава, младим људима треба створити услове за тако нешто, где год је то могуће у Србији.

Министар је пренео да су му представници Општине указали на то да Бајина Башта има веома висок потенцијал за развој села и засеока, али и за развој туризма, на чему би у будућности требало радити.

Питање демографије је данас најважније у Србији, рекао је он, наводећи да без подизања квалитета живота нема напретка, како Бајине Баште, тако и остатка земље.

Демографија се поправља у приградским насељима, селу, малим варошима као што је ова. Бајина Башта, као и многа слична места у Србији, шанса су да у томе успемо, закључио је Дмитровић.

Ђурић је навела да је на састанку разматрана стратегија унапређења развоја пројеката од важности за Бајину Башту.

Циљ нам је да младе брачне парове задржимо овде, као и да стимулишемо младе људе да долазе у Бајину Башту, да се овде настањују, покрећу мала предузећа, баве пољопривредном производњом и развојем туризма, за који наша општина има несумњив потенцијал, објаснила је она.

Бајина Башта је прва општина коју је Дмитровић обишао, а у плану је да у наредном периоду посети више од 150 градова и општина у Србији, како би се на терену упознао са егзактним потребама и потенцијалима грађана који у њима живе.

Извор: Влада Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена