БАЈИНА БАШТА: Наставак седнице Општинског већа у понедељак

0 800

Чланови Oпштинског већа Бајине Баште имали су испред себе 15 тачака дневног реда. Највише пажње посвећено је другој тачки дневног реда – разматрању Извештаја о спроведеној јавној расправи о нацрту и предлогу Плана јавних инвестиција за 2021.годину. О овој тачки расправљаће се и у понедељак за када је заказан наставак ове седнице. Наложено је надлежним службама да детаљније припреме документацију везану за инвестиције које се планирају у наредној буџетској години. У оквиру ове тачке донета је и одлука да се повећају средства у буџету за израду пројектне документације .

Са данашње седнице Општинског већа Фото: Дрина Инфо

Општинско веће једногласно је усвојило Извештај о раду за 2019. годину Установе Култура и похвалило рад ове установе као и сам извештај. Усвојен је извештај о степену услађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „12 септембар“ ,ЈП „ББ Терм“ и ЈКП „Дубоко“ Ужице. На овој седници усвојена је и тачка дневног реда која се односила на Измене и допуне Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи , Општинском правобранилаштву, стручним службама и посебним организацијама општине. У оквиру ове тачке усвојен је и избор два помоћника председника општине.

Општински правобранилац поступиће по закону у вези захтева станара Шкрњића насеље у Перућцу у вези отписа дуга по основу закупнине, одлучили су већници. Општинско веће определиће средства за верске заједнице на територији општине у висини од седам милиона где је предвиђена санација и изградња верских објеката. Остали захтеви за помоћ у одређеним средствима упућени су надлежним службама на разматрање , док су поједини захтеви одбијени јер нису у надлежности Општинског већа.

У понедељак ће се одржати наставак седнице где ће се поред инвестиција разматрати предлози и оквирни планови и програми рада јавних предузећа и установа, корисника буџета.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена