ТАРА: 20. јуна аутослалом

0 571

АСК „ШАМПИОН“ из Бајине Баште 20. јуна на Тари организује ауто трку „1. Тара аутослалом 2015“. Такмичење се бодује за Шампионат Србије и Куп Србије а одвија се на потезу од Зелених чардака до „Титове виле“.

„Аутомобилски спортски клуб „Шампион“ после прве и успешне године учествовања на аутомобилским такмичењима у земљи и иностранству донео је одлуку да се упусти у организацију ауто трке „1. Тара аутослалом 2015“. За ову идеју добили смо подршку наших чланова али и великог броја љубитеља овог спорта. Циљ нам је, између осталог, да аутослалом као релативно нову дисциплину аутоспорта на нашим просторима, а у Европи веома заступљену, промовишемо и што више приближимо људима. Нарочито, што је то најједноставнија дисциплина и за учеснике а и организаторе, а такође је намењена почетницима у овом спорту. Вози се на кратким стазама, обухвата испит спретности и много је безбедније у односу на остале дисциплине. Такође намера је да овом манифестацијом, на неки начин, употпунимо туристичку понуду Таре и Бајине Баште  јер очекујемо велики број гостију из земље и иностранства који традиционално радо долазе на ауто трке у нашем крају.“- рекли су за Дрина Инфо портал организатори трке.

Скица стазе
Скица стазе

Стаза аутослалома је дужине 850 м, са 16 чуњева, 2 капије и 5 шикана. Возиће се три вожње, старт прве је у 12 часова, друге у 13:30 и треће у 15:00. Вози се један тренинг са стартом у 10:15 и учешће на истом није обавезно, а мери се време, За коначан пласман сабирају се две најбоље вожње а проглашење победника је предвиђено за 17 часова.

Дрина Инфо Портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена