ВАН ГОГ: Свираћемо и пловити на Дринскоj регати

0 559

Mузичка група Ван Гог наступиће у оквиру програма овогодишње Дринске регате, наjавио jе данас фронтмен те групе Звонимир Ђукић. Kонцерт jе планиран за 17. jул на фестивалу Mост фест у Баjиноj Башти, а регата се одржава од 14. до 19. jула.

„Веома се радуjемо нашем наступу на регати, jер jе тамо атмосфера сjаjна. Дружили смо се са тамошњом публиком пре много година, када jе манифестациjа била у повоjу“, казао jе данас Ђукић у телефонскоj изjави Танјугу.

План jе био да одрже концерт и прошле године, међутим, поплаве су их онемогућиле у томе, додао jе он.

Фронтмен овог бенда jе рекао да би се опробао као сплавар на предстоjећоj регати, jер би то био набоj адреналина, тако да ниjе искључио могућност да заплови чамцем или неким другим пловилом.

IMG_0601

Ђукић наводи да jе срећан што ће се дружити са публиком са коjом ће, оцењуjе, разменити позитивну енергиjу и пружити jоj добру забаву.

„Веруjем да ће свако ко дође бити испуњен радошћу, а влада велика еуфориjа око концерта. Део атмосфере коjу поделимо са посетиоцима гледаоци ће имати прилику да виде на РTС-у 28. jуна у поноћ, када ће, уjедно, бити приказан снимак нашег наступа од прошле године у Хали спортова“, додао jе он.

Будући да турнеjа коjа jе започета 2014. године „Лицем у лице“ и даље траjе Ђукић каже да са публиком у директном контактима размењуjе ноте и стихове коjи ствараjу ново позитивно струjање и добро емотивно коло.

На питање да ли ће ускоро изаћи неки нови албум, он jе рекао да „креативност не долази тек тако и не бере се са дрвета“.

„Да би се то десило неопходан jе хемиjски и идеjни процес како се не бисмо понављали. Не постоjи рецепт или темпо за штанцовање песама“, казао jе Ђукић. фронтмен Ван Гога jе подсетио да jе децембра 2013. издат албум „Неумерен у свему“ за коjи jе ова група добила MTВ награду, након чега jе отпочела турнеjу у земљи, региону и иностранству.

„Mи се не „возимо“ на успесима тих награда већ оне долазе као потврда великог труда, рада и одрицања, а радићемо даље не желећи да се допаднемо свима“, закључио jе он наjавивши да ће обjавити нову песму краjем новембра текуће године, што ће, како jе истакао, бити потпуни заокрет када jе у питању група Ван Гог.

Иначе, оваj састав 2016. године слави три децениjе постоjања и то ће обележити акустичном турнеjом Ван Гог „на дрва“ када ће обићи мање сале у земљи и иностранству и старе песме у новом аранжману поделити са публиком.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена