Младен Грујичић прогласио победу на изборима у Сребреници

0 338

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Младен Грујичић прогласио је вечерас победу на поновљеним изборима у том граду.

Грујичић, који је актуелни начелник Општине Сребреница, рекао је да победа била неупитна, и први пут, и сада.

„Правда је победила, јер Сребреницу је у последња три месеца пратила неправда”, оценио је Грујичић.

Говорећи о Бошњацима, који су већином бојкотовали изборе, Грујичић је рекао да су они издани.

„Као што је било у рату, тако је сада и у миру. Схватили су то многи Бошњаци, али огроман притисак је на њих вршен, да не смеју изаћи на изборе”, навео је Грујичић.

Истакао је да су појединци добијали отказе.

„Десило се што се десило, али сада је победа још убједљивија. Не зато што су Бошњаци бојкотовали, већ зато што смо ми још више добили”, рекао је Грујичић.

Он је оценио да је најбитније да су избори протекли без проблема и инцидената.

Грујичић је за АТВ оценио да је добро то што су се српске странке организовале и одговориле на, како је рекао, све подвале и поручио да је уверен да ће резултат бити бољи него 15. новембра 2020. године, преноси РТРС.

Грујичић је рекао да такав резултат говори о томе да људи у Сребреници желе бољи живот, економски развој, суживот и да се наставе многи започети пројекти.

Он је констатовао да у Сребреници живи поносан народ који зна шта хоће, оценивши да би и већи број Бошњака изашао данас и дао му подршку да није условљавања и пријетњи, преноси Танјуг.

„Овде је победила воља народа, овде је јасна ситуација, јер ми идемо напред и то се становницима Сребренице свиђа”, рекао је Грујичић истичући да је добио честитке од Бошњака, који су честитали и први пут и који су, како је навео, искрени пријатељи.

У Сребреници су данас одржани поновљени избори места за начелника и Скупштину општине.

Гласање је организовано на 28 бирачких места, од којих 26 редовних и два за гласање бирача у одсуству у Градачу и Живиницама.

Централна изборна комисија поништила је раније резултате новембарских избора на 26 од 29 бирачких места у Сребреници, те на биралиштима за гласање у одсуству за Сребреницу у Живиницама и Градачцу у ФБиХ.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена