Звуци џеза одјекивали Златибором

0 278

Наступом на Kраљевом тргу 5. августа у оквиру „Златиборског културног лета“ Нишки музички састав „Eyot“ је посебном енергијом опчинио златиборску публику. Kонцерт овог маестралног квартета био је изузетан доживљај који је слушаоце водио кроз спој различитих музичких праваца.

Фото извор: ТО „Златибор“

Одабране ауторске композиције међу којима су „Dodola“, „557799“, „Horizon“, Drifters““ и друге ове вечери привукле су пажњу посетилаца због несвакидашњег споја џеза и рока са електронском и амбијенталном музиком уз елементе источноевропског фолклора. За сат и по времена трајања концерта чланови бенда „Еyот“ су показали своје музичко умеће и раскошан таленат који их са правом ставља у сам врх џез сцене, не само у Србији већ и шире. То је публика знала да препозна и да награди громогласним аплаузима и позивом на „бис“.

Фото извор: ТО „Златибор“

Састав бенда „Еyот“ чине: Дејан Илијић – клавир, Милош Војводић – бубањ, Марко Стојиљковић – бас и Слађан Миленовић – гитара. Њихова музика се често може чути на познатим музичким станицама у Србији. Kао популарни представници џез правца добитници су бројних музичких награда и победници престижних џез фестивала. Наступали су широм Европе и у неколико азијских земаља.

Следећи музички догађај на Kраљевом тргу биће „Jazz festival – Bend Slide Ride“ 7. августа у 21.00.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена