Министарка привреде у посети Бајиној Башти

0 659

Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је данас предузеће Конфекција МС и породичну фирму Васимил у Бајиној Башти где се током разговора са привредницима и председницом општине Весном Ђурић упознала са изазовима са којима се сусрећу и будућим плановима.

Атанасковић је том приликом упознала саговорнике са програмима подршке и позвала их да аплицирају за средства Министарства привреде.

Извор: Министарство привреде

„Састанак је био конструктиван. Разговарали смо о проблемима и верујем да ћемо пронаћи начин да их решимо“, рекла је том приликом Атанасковић.

Она је прецизирали да је са председницом општине разговарала о инфраструктурним пројектима.

„На састанку је било речи о пројектима за следећу годину јер само заједничким снагама можемо да реагујемо”, указала је Атанасковић.

Говорећи о предузећу Конфекција МС, министарка је навела да је имала прилику да се упозна са њиховим радом.

Како је истакла, ради се о компанији која запошљава 105 радника што је одлично за једног домаћег предузетника.

„Компанија има одличан извозни програм, ради са више земаља и мислим да има шансе да шири производњу“, рекла је Атанасковић.

Министарка је током обиласка Бајине Баште посетила и породичну фирму са другом традицијом обраде дрвета Васимил.

Она је том приликом навела да фирма извози 90 одсто својих производа што је, како је истакла, одличан пример доброг пословања.

Атанасковић је додала да ко извози може да рачуна на опстанак, али и да у народном периоду прошири производњу и упосли још радника.

Председница општине Бајина Башта захвалила се министарки на посети.

„Посета министарке значи да нисмо заборављени, да нисмо сами и да имамо подршку“, рекла је Ђурић.

Наводећи да је са министарком имала конструктивне разговоре о многобројним пројектима и плановима, она је додала да „нема добре, ни јаке привреде ни туризма без добре инфраструктуре“.

Власник предузећа Конфекција МС Љубомир Симић и компаније Васимил Милутин Васић истакли су да разговор са министарком представља подстицај за даљи развој и унапређење пословања.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена