13. Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“

0 330

Одржавање XIII Међународног дечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“ најављено је на конференцији у Скупштини града Београда, а потом и дефилеом улицама нашег главног града.

На овогодишњем фестивалу који траје од 15. до 19 августа очекује се 23 ансамбала са око 700 деце и младих из девет земаља (Украјине, Молдавије, Грузије, Египта, Мађарске, Бугарске, Северне Македоније, Републике Српске – БиХ и Србије). Поред Ужица, фестивал ће се одржавати и на Златибору и у Вишеграду. Манифестација се реализује у организацији Удружења грађана „ЕРА“ из Ужица, док је покровитељ фестивала, као и претходних година, председник Србије Александар Вучић.

Међународни дечији фестивал фолклора Лицидерско срце, Фото: Град Ужице

Заменик градоначелнице Ужица, Драгољуб Стојадиновић истакао је да Међународни дечији фестивал фолклора не познаје границе, да се на њему деца, иако говоре различитим језицима, савршено разумеју, те да је ово једна смотра дружења, љубави и радости.

“Ужице је познатo по својим фестивалима и не случајно сви од реда су међународни, указују и говоре о отворености нашег града за људе са свих меридијана. Међународни дечији фестивал “Лицидерско срце” чини наш град градом младости, весеља, игре, песме, другарства и пријатељства. Тих дана Ужице је најлепши град на свету у коме се преливају боје приспеле у наш град са свих страна.”

Фото: Град Ужице

“Град Ужице је неизмерно захвалан свим учесницима, свима који подржавају овај фестивал, људима који су овај фестивал створили и сваке године га чине лепшим и бољим” рекао је Стојадиновић.

Поред наступа у Ужицу, на Златибору и у Андрићграду, планирани су и други бројни садржаји. Манифестација почиње 15. августа у свечаним дефилеом у Ужицу, затим следи концерт поп музичара Жељка Васића на Тргу партизана.

Следећих дана на репертоару ће бити многи фестивалски концерти на Тргу партизана и Краљевом тргу у Вишеграду, Златибору, Андрићграду, а планиране су и фолклорне играонице, еколошка радионица „Лицидерско срце природи“, вожња учесника фестивала „Голд гондолом“.

Град Ужице/Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена