ЗЛАТИБОР: „Јединству“ 3 милиона евра за инсталацију гондоле

0 496

674277_ugovor-gondola-milan-stamatovic-i-marko-batakovic_fПосао инсталирања панорамске гондоле, која ће повезати туристички центар Златибора и комплекс Торник, општина Чајетина је поверила предузећу МПП „Јединство“ из Севојна. Уговор о извођењу радова, вредан 345 милиона динара, данас у потписали председник општине Чајетина Милан Стаматовић и Марко Батаковић, директор фирме која је на тендеру победила као најповољнији понуђач.

Гондолу, за коју је најављено да ће бити најдужа на свету, и која ће у 55 затворених кабина осам километара дугом трасом превозити скијаште и туристе од Златибора до Торника, у потпуности финансира Чајетина.

gondola_2Пројекат је вредан 13 милиона евра, од чега скоро 10 милиона отпада на опрему купљену од француске компаније „Помагалски“, а остатак на грађевинске радове.

– Након нострификације документације од стране „Помагалског“, преостаје да општина изда грађевинску дозволу и да се крене са радовима. Очекујемо да се ускоро и административно изврши пренос земљишта са Републике на Општину, те да ћемо следеће године, како је и предвиђено уговором гондолу пустити у функцију – поручио је Милан Стаматовић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена