22. ДРИНСКА РЕГАТА: Пет дана врхунског провода

0 1.056

Овогодишња 22. Дринска регата у Бајиној Башти организује се од 14. до 19. јула. Дринска регата  је већ дужи низ година садржајно и по броју посетилаца међу најзначајнијим туристичким манифестацијама у Србији. По речима организатора из С.Т.Ц. „Бајина Башта“ циљ је да се током манифестације  представи комплетна туристичка понуда Бајине Баште али и ширег региона. Регата је најпосећенији догађај у западној Србији и централна летња манифестација на води у региону.

DrinskaRegataBBasta

Ове године је поред централног дешавања а то је велики карневалски спуст реком Дрином и уобичајених пратећих дешавања обезбеђен изузетан музички програм. Манифестација се отвара у уторак, 14. јула, такмичењем младих и пионирских трубачких оркестара са подручја западне Србије и Моравичког и Рашког округа у квалификацијама за учешће на 55. Сабору трубача у Гучи.

Lexington

Други дан Дринске регате је предвиђен за концерт Лексингтон бенда у  спортском центру у Лугу. Трећег дана манифестације у Перућцу се поред речице Врело одвија традиционално такмичење у припремању рибље чорбе док је за вече предвиђен наступ Џенана Лончаревића у С.Р.Ц. „Браћа Милутиновић“.

17. јула од 17 часова одвијају се егзибициони скокови са моста у реку Дрину а мало после тога на излетишту Рача је прво вече Мост Феста. Публику ће прво вече загрејати трубачки бенд Дејана Петровића а затим следи наступ проверених рокера групе Van Gogh.

DPVG

Централно дешавање манифестације је карневалски спуст реком Дрином који креће из Перућца од 11 сати. Поред свих оних који се сваке године враћају на Регату за овогодишњу манифестацију најављен је велики број организованих група страних туриста. Увече је други дан Мост Феста где ће наступити група Sharks snakes and planes а затим креће велики концерт Бијелог Дугмета поводом 40 година од оснивања ове култне групе. Публику ће до дубоко у ноћ забављати Горан Бреговић и један од певача Бијелог Дугмета Ален Исламовић.

У периоду од 14. до 19. јула биће организован мини сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија на тргу и главној улици у Бајиној Башти.

Детаљније информације о програму Дринске регате можете погледати овде .

Дрина Инфо Портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена