ВИШЕГРАД: Дрински котлић 20. септембра

0 475

Овогодишња манифестација „Дрински котлић“ одржава се у недељу 20. септембра са почетком у 10 часова, на платоу поред вишеградске ћуприје. Организатор манифестације је Туристичка организација општине Вишеград, а иста је подржана од стране SWG-а кроз активност “Људи људима”, у овиру прекограничног региона „Дрина – Тара“ и пројекта “Fostering regional cooperation and balanced territorial development of Western Balkan countries in the process towards EU integration” који је финансиран средствима ЕУ.

Дрински котилић 2015 ВишеградУчешће у такмичарском делу, који подразумева спремање традиционалне рибље чорбе, у котлићу на ватри, за сада су потврдиле екипе из Ужица, Бајине Баште, Пожеге, Лучана, Бијељине, Требиња и Вишеграда. Трочлани жири одабраће победнике, за које су обезбеђени пехари и вредне робне награде.

За посетиоце манифестације организатор ће припремити велики рибљи котлић с бесплатном дегустацијом, а предвиђена је и дегустација рибљих специјалитета Ресторана „Ловац из Бијељине“ и хотела „Андрићев Конак“ из Вишеграда. У забавном програму наступиће тамбурашки оркестар из Ужица.

Програм манифестације:

10.00 Отварање манифестације и поздравни говор

10.15 – 13.15 Припрема традиционалне рибље чорбе

13.15 – 14.00 Презентација ресторана „Ловац“, Бијељина и хотела “Андрићев

Конак”, Вишеград

14.00 – Проглашење победника манифестације и додела награда

14.00 – 16.00 Дегустација рибље чорбе и рибљих специјалитета

Додатне информације и пријаве могуће је добити у просторијама Туристичког инфо центра у Вишеграду, путем мејла info@visegradturizam.com или путем телефона +387 58 620 950.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена