Важно саопштење Опште болнице Ужице

0 412

ПРЕДУЗИМАЈУ СЕ СВЕ МЕРЕ ПРОТИВ ШИРЕЊА РЕСПИРАТОРНИХ ИНФЕКЦИЈА

– Два случаја вируса грипа А(Х1), један преминуо – Моле се грађани да се строго придржавају предвиђеног времена за посету пацијентима и да уколико сами имају респираторну инфекцију не посећују пацијенте у болници –

Код свих болесника примљених у ОБ Ужице због тешких респираторних инфекција рађена је анализа на вирус грипа. Вирус грипа А (Х1) доказан је код два пацијента.

Zdrastveni-centar
Здравствени центар Ужице

Један од поменутих пацијената код кога је доказан вирус грипа примљен је 16.02. због упале плућа на Инфективно одељење где је одмах започета адекватна терапија. 19.02. долази до наглог погоршања општег стања због чега је лечење настављено у јединици интензивне неге ОБ Ужице, а због тешког општег стања, 20. 02. у раним јутарњим сатима пацијент је хитно упућен у терцијарну здравствену установу у Београд где је преминуо.

Други пацијент код кога је доказан вирус грипа примљен је 24.02. због нагло насталог гушења и повишене телесне температуре. Пацијент од раније има тешко хронично хематолошко обољење и већ је лечен и због болести кардиоваскуларног система. Пацијент је и даље тешког општег стања. Предузете су све мере лечења и превенције, а пацијент је адекватно изолован.

У ОБ Узице за сада нема сумње на епидемијско јављање респираторних болничких инфекција. Предузимају се све мере за спречавање ширења респираторних инфекција у здравственим установама.

Моле се грађани да се строго придржавају предвиђеног времена за посету пацијентима и да уколико сами имају респираторну инфекцију не посећују пацијенте у болници.

Комисија за спречавање и сузбијање болничких инфекција ОБ Ужице

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена