У петак велика акција чишћења језера Перућац

0 654

Туристичка агенција „Таратурс“ из Бајине Баште у сарадњи са Националним парком Тара, Туристичком организацијом „Тара-Дрина“,  ЈКП „12. септембар“  и ПК „Тара“ у петак, 21. априла, организује велику акцију чишћења језера Перућац. Циљ акције је да се чамцима и кајацима покупи смеће које се налази по ободима језера и да се овај бисер бајинобаштанског туризма очисти тако да ни у рукавцима и по обалском делу нема пластичног и другог отпада који је Дрина доносила из горњих токова.

Са једне од претходних акција чишћења језера у организацији ТА „Таратурс“ Фото: Дрина Инфо

Организатори су навели да ће у акцији ове године узети учешће и гости из Шпаније, Грчке, Литваније и Италије. Kао и претходних година у акцији чишћења језера Перућац учествоваће познати српски новинар, аутор емисије „Сасвим природно“ и почасни грађанин Бајине Баште, Јован Мемедовић .

Сви заинтересовани који желе да се прикључе акцији чишћења могу се пријавити на телефон: 064/6259194 – Горан (може телефонски позив, смс или вибер порука). Такође, можете се пријавити слањем поруке путем инстаграм или фејсбук профила ТА „Таратурс“.
Пожељно је, не и обавезно, поседовање чамца.

„Еколошка свест је човеково поимање природе, њених ресурса, стања. Бити еколошки свестан значи на време увидети проблем у природи, креативно размишљати о његовом решавању, имати предзнања о природи.“

Природа је наше благо, очувајмо је заједно поручују организатори акције.

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена