ЗАВРШЕНА СЕЗОНА ЗА ТАКМИЧАРЕ ПК ТАРА

0 309

Тркама на Ртњу и у Сокобањи такмичари ПК Тара су завршили овогодишњу такмичарску сезону у такичењима под окриљем Планинарског савеза Србије.

Национална скајранинг серија Планинарског савеза Србије завршена је 9. октобра трком Вертикални километар на Ртњу. На стази од 4,5 км са 1250 метара успона наступило је 8. такмичара. У женској конкуренцији Сара Илић је заузела 4., а Мина Косановић 7. место. Код Мушкараца Дејан Жерајић је освојио 2. место, док је Данијел Лончаревић је био 5., Миодраг Вукић 9., Иван Длачић 10., Алекса Петковић 23. и Милош Ристивојевић 30. У екипном пласману ПК Тара је заузео 2. место.

Када је у питању генерални пласман након свих 5. кола Националне серије Данијел Лончаревић је заузео 2., Миодраг Вукић 5., а Милош Рајичевић 6. место. У женској конкуренцији Сара Илић је била 5., а Мина Косановић 10. У тимском пласману ПК Тара је заузео 2. место иза ПСК Мосор из Ниша, а испред ПК Железничар из Инђије.

Последње коло Трекинг лиге Србије завршено је трком у Сокобањи на планинама Озрен и Девица. На малој стази дугој 14,6 км са 869 метара успона Наташа Мићић је остала без пласмана због промашене контролне тачке, иако је на циљ стигла друга. На средњој стази од 27 км са 1240 метара успона Матеја Јосиповић је освојио 3. место у јуниорској конкуренцији. Ранко Милановић је био 13. на великој стази од 36,7 км са 1835 метара успона.

У генералном пласману Трекинг лиге Србије, после свих 7 трка, Матеја Јосиповић је заузео 3. место у јуниорима, док је Ранко Милановић био 5 у сениорској конкуренцији.

Ово је најуспешнија такмичарска сезона за ПК Тара и на свим тркама у сезони су освајана одличја. Додела признања за најуспешније појединце и клубове у генералном пласману у оба такмичења биће одржана 10. децембра у Београду на прослави поведом Светског дана планина. Нова сезона у такмичењима Планинарског савеза Србије почиње у марту следеће године.

Дрина инфо портал

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена