ЈКП „12. СЕПТЕМБАР“: Вода за пиће је исправна

0 356

Из ЈКП „12. септембар“ у нашу редакцију стигло је саопштење за јавност поводом недавних посања у појединим медијима а везано за квалитет воде за пиће у Бајиној Башти.  Саопштење преносимо  у целости.

Поштовани грађани,

Поводом писања појединих медија о неисправности воде за пиће у јавним водоводима, JKП „12 Септембар“ је осетило потребу да се изјасни поводом тога. Наиме, исправност воде за пиће јавног градског водовода у Бајиној Башти контролише Завод за јавно здравље Ужице, акредитована институција од стране Републике Србије у области контроле воде.

Од 187 узорака узетих до сада у току ове године само 3 узорка су због неисправности поновљена и након поновне анализе је доставлен извештај о њиховој апсолутној исправности. Завод за Јавно Здравље, по свом нахођењу, узима узорке са више места, како јавних тако и приватних потрошача и може се десити да се на месту узорковања не одржава потребна хигијена и одатле потичу неисправни узорци који су се након поновљеног испитивања показали као грешка приликом узимања узорка.

Приликом сваког узимања узорака за анализу, обавезно се контролише и вода на водоизворишту, како сирова тако и хлорисана која је апсолутно у свим извештајима приказана као потпуно исправна  и  по свим прописаним законским параметрима погодна за пићe.

На основу овога Вас уверавамо да је вода апсолутно исправна и да нема потребе уносити немир међу грађане са неистинитим информацијама.

Дарко Милосављевић,

дипл.инж.грађ.

руководилац сектора ВиК

Пројекат „ББ информатор“ суфинансира се средствима из буџета општине Бајина Башта, ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства. 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена