Туроператори из шест градова Русије боравили на Златибору

0 736

Након упознавања са понудом и садржајима најпосећеније планине Србије, гости оценили да Златибор има велики потенцијал на руском туристичком тржишту и исказали спремност за сарадњу. Да је Златибор препознат као дестинација која се налази у самом туристичком врху региона говори чињеница да су велики светски организатори путовања заинтересовани за атракције, садржаје и доживљаје које „златна планина“ може да понуди њиховим туристима.

Презентација за туроператоре из Русије Фото: ТО Златибор

Управо то био је разлог да представници девет туроператора из Русије у другој половини новембра посете Златибор у оквиру своје инфо-туре по Србији. У организовану посету Златибору стигли су представници неколико агенција из Москве, као и агенција из градова Јарослављ, Тула, Самара, Пенза и Архангељск.

Туристички радници из Русије боравилии су овде два дана, а одржана им је презентација којом су се упознали са најважнијим информацијама о дестинацији. Представљене су им атракције и садржаји који су на располагању туристима, активности и видови туризма заступљени на Златибору. Презентација одржана у позоришној сали Културног центра Златибор, уз поштовање прописаних епидемиолошких мера, показала се као идеална прилика да се гости из Русије сретну са златиборским хотелијерима, размене контакте и детаљније упознају са богатом и разноврсном понудом смештаја.

Затим их је пешачка тура по центру Златибора, коју су за колеге из Русије организовали домаћини, уверила у мноштво садржаја којима планина располаже. Обишли су Дино и Авантура парк, обновљени Краљев трг, видели спортску халу, фудбалске и тениске терене, уверили се у лепоту златиборске природе. Највећу пажњу привукли су им стубови „Голд гондоле”, а њихово одушевљење најдужом панорамском жичаром, која ће ускоро превозити путнике, потврђује да су општина Чајетина и Златибор тим капиталним пројектом учинили велики корак напред ка европској и светској туристичкој мапи.

За уважене госте из Русије организован је и ручак, у оквиру кога су имали прилику да дегустирају неке од традиционалних златиборскх специјалитета: пршуту, сир, кајмак, домаћу питу и друге. То им је проширило сазнања о богатој гастрономији нашег краја и уверило их у гостопримство овдашњих домаћина. Од Златибора су се опростили пуни позитивних утисака и спремни за даљу сарадњу, јер како су навели, најпосећенија српска планина Златибор има велики потенцијал на руском туристичком тржишту.

Дрина Инфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена