Настављена изградња фонтане и споменика мира у Сребреници

0 414

СРЕБРЕНИЦА – Изградња фонтане и споменика мира на тргу у Сребреници настављена је након вишедневне обуставе.

Сребреница насловна

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да разлог обуставе радова није био политичке, већ процедуралне природе због недостатка документа који је у међувремену обезбеђен и радови су настављени.

Припрема локације за изградњу фонтане и споменика који ће чинити једну целину почела је 3. августа, али су радови након три дана прекинути.

Начелник општинског Одељења за стамбено-комуналне послове и урбанизам Бојан Јосиповић рекао је да је грађевинска инспекција обуставила радове јер извођач нема потребну техничку документацију, а и земљиште на којем су започети радови није општинско него предузећа „Путеви Републике Српске“.

– У јануару смо поднели захтев да се дозволи изградња фонтане и споменика, али од „Путева“ нисмо добили одговор пре почетка извођења радова и због тога су обустављени – појаснио је Јосиповић.

Јосиповић каже да је у току поступак за прибављање документације за издавање решења о испуњењу локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу ових објеката.

Изградњи споменика мира противе се бошњачка удружења проистекла из рата која опструишу и противе се било каквој градњи и активностима која немају везе са такозваним геноцидом на овом подручју.

Један број представника српских удружења из борачких категорија није задовољан што се гради, како кажу, „споменик неком миру“, а још није подигнут споменик за више од 500 српских жртава из ове општине, углавном цивила страдалих у одбрамбено-отаджбинском рату.

Извор: СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена