Тара чека госте из Русије

0 1.014

Војна установа која има два хотела спремно дочекује ову летњу сезону. Страни туристи у прилици да оду на излет на многа позната места попут Бањске стене, манастира Рача и Дрвенграда.

03 tara (1)

ПРЕДСТАВНИЦИ руских туроператора из Нижњег Новгорода и Комитета за туризам Русије посетили су Војну установу „Тара“ и упознали се са капацитетима хотела „Оморика“ и „Бели бор“. Војна установа „Тара“ је носилац туризма на овој прелепој планини и има највеће смештајне капацитете у овом делу Србије, око 650 лежајева.

На презентацији је такође наглашено и да се хотели налазе у центру свих најзначајнијих туристичких локалитета, да су цене у односу на окружење веома повољне, нарочито за организоване групе.

Планина Тара позната је по дивљим и бајковитим шумама, а због ваздуха и изузетно великог броја сунчаних дана од 19. века била је окриље оболелима од плућних болести. И данас се препоручује за побољшање имунитета, па је чак називају фабриком крвних зрнаца.

Рекреатори Војне установе „Тара“ госте хотела воде у обилазак многобројних туристичких дестинација. Међу популарнијима је видиковац Бањска стена изнад кањона реке Дрине, који је трећи по величини у свету, затим језеро Заовине у ком има 14 врста риба, Перућац где је зона за купање ограђена у води и има стално дежурне спасиоце.

03 tara (2)

Само 14 километара од хотела је манастир Рача, задужбина краља Драгутина из 13. века.

Дрина са реком Врело је у избору седам српских чуда природе у организацији Туристичке организације Србије проглашена за прву природну лепоту наше земље.

Предов крст је познат као последње царство медведа и нетакнуте дивље природе. Један од излета је обилазак Мокре Горе, до обновљене пруге уског колосека и вожње „ћиром“, популарном Шарганском осмицом. Ту можете видети необичну железничку станицу, „Јатаре“, где никада није продата ниједна карта, као и изворе лековите Беле воде. У плану рекреатора је и популарни „Дрвенград“ Емира Кустурице на Мећавнику у Мокрој Гори, а у повратку и кућа пророка Тарабића у Кремнима.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена