Због Зоране Михајловић разбуктао се политички рат у Чајетини

0 339

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић (СНП) поднео је Специјалном тужилаштву за огранизовани криминал кривичну пријаву против челника локалног одбора СНС због „изношења неистина и лажног пријављивања“.

Фото: Глас западне Србије

Повод је, каже за „Блиц“ Стаматовић, информација објављена на сајту чајетинског СНС, да се против њега у Специјалном тужилаштву води кривични поступак због наводних малверзација на Златибору где је држава оштећена за 50 милиона евра.

– Објавили су лаж да им је министарка Зорана Михајловић, која је у среду била на Златибору, пренела да се против мене води кривични поступак због проневере. Из кабинета министарке Михајловић нам је потврђено да на том састанку није било ниједне речи о покретању поступка против мене и руководства општине. Кривична пријава постоји, измишљена са циљем да се сруши власт у Чајетини, али поступак није покретнут – објашњава Стаматовић.

На питање зашто је пријаву поднео Специјалном тужилаштву, Стаматовић каже да је то из разлога што се СНС позвао на информације из тог тужилаштва.

– Желим да видим да ли ће Тужилаштво бити ажурно против СНС као што је било када је медијима брже боље доставило информацију да је Министарство грађевинарства против мене и мојих сарадника поднело кривичну пријаву – наглашава он.

У извештају са сатанка са Зораном Михајловић, објављеном на фејсбук страници СНС Чајетина, између осталог пише: „Чланство је такође упознато са чињеницом да је против актуелног председника општине као и групације око њега покренут поступак у Специјалном тужилаштву за организовани криминал по пријави Министарства грађевине и урбанизма“.

Председник СНС у Чајетини др Александар Јеремић каже да је Стаматовић злоупотребио званичан сајт општине Чајетина нападајући Српску напредну странку.

– Одлазећи и погубљени председник покушава да манипулацијама и заменама теза од себе направи жртву и збуни Златиборце. Он је тај са још десет сарадника против кога је Министарство грађевинарства поднело кривичну пријаву, а све на основу гомиле доказа о 55 милиона евра штете које су причинили општини и буџету државе.

Једва чекамо позив из Специјалног тужилаштва да представимо гомилу доказа о незаконитим радњама иза којих стоји одлазећи председник општине – поручује Јеремић.

Извор: Блиц и Глас западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена