Министарка Михајловић у посети Бајиној Башти

0 742

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас у Бајиној Башти да очекује да ове године буде завршена пројектна документација за изградњу тунела Кадињача, на којем би радови могли да почну 2020. године.

Извор: Општина Бајина Башта Фото: Није наведено у извору
Извор: Општина Бајина Башта Фото: Није наведено у извору

“У целом Златиборском округу само у редовно одржавање путева уложено је у претходне четири године око 3,6 милијарди динара, а са другим рехабилитацијама које су рађене, уложено је око 5,5 милијарди динара”, рекла је Михајловићева новинарима у Бајиној Башти, где је данас заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем разговарала са начелником Златиборског округа Бобаном Перишићем и челницима локалних самоуправа из Златиборског округа, и имала одвојени састанак са руководством општине Бајина Башта.

Она је рекла да се завршава пројекат за тунел Кадињача, који ће ускоро бити на ревизионој комисији. “То значи да ћемо ове године имати завршену пројектну документацију, и да ће онда Влада и Министарство радити на проналажењу начина финансирања”, рекла је Михајловићева.

Она је рекла да кроз Златиборски округ пролазе и нови ауто-путеви који се граде. “Предстоји почетак изградње ауто-пута Прељина-Пожега, дужине 30,9 километара, деоница на којој једну трећину трасе чине тунели и мостови. Такође, са турским „Ташјапијем“ радимо на пројектној документацији за ауто-пут Београд-Сарајево. На деоници Сремска Рача-Кузмин очекујемо средином године почетак радова, а на деоници Пожега-Котроман није могуће пре средине идуће године да почне градња, због изграде пројектне документације.

Она је додала да ће у оквиру реконструкције барске пруге бити реконструисане и железничке станице које се налазе уз пругу.

Удовичић је рекао да се у директном дијалогу са локалним самоуправама могло сазнати докле се стигло са започетим пројектима и које су потребе и шта је још могуће урадити у области омладинске политике. “Хвала потпредседници Владе на помоћи у подстицању развоја женског спорта”, рекао је Удовичић.

Председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић рекао је да је задовољан што је општина била домаћин потпредседници Владе и свим општинама из округа. “Имамо много проблема, али смо задовољни обећањима које смо добили”, рекао је Филиповић, и додао да је за ову општину “тунел Кадињача питање свих питања”.

Михајловићева и Удовичић су током дана обишли и ОШ „Рајак Павићевић“ у Бајиној Башти, где је додељена спортска опрема школи, као и лопте локалном Женском одбојкашком клубу „Дрина“.

Извор: Општина Бајина Башта

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена