Завршна конференција пројекта „Без дивљих депонија!“

2 695

Данас  је у Хотелу Језеро у Перућцу одржана свечана конференција затварања пројекта „Без дивљих депонија“  који се финансира из фондова Европске уније кроз програм Exchange 4. Вредност пројекта који се већ 12 месеци имплементира на територији општине Бајина Башта и општине Сјеница је 176.000 еура. На свечаној конференцији су приказани резултати пројекта и дата анализа и план будућих активности општине и ЈКП 12 Септембар на унапређењу система управљања комуналним отпадом.

– Општина Бајина Башта кроз овај пројекта затворила деценијску несанитарну депонију Окучје у Црвици и сав комунални отпад који прикупи наше комунално предузеће депонује у Регионални центар за управљање отпадом Дубоку у Ужицу. Бајина Башта више на депонује отпад на својој територији. Поред овога, наши грађани и наша привреда су почели са примарном селекцијом отпада на месту настанка, дакле у кућама и фирмама које одлажу у црне кесе које им комунално предузеће бесплатно доставља. Циљ је да се одвоји неоргански од органског отпада и тако укупне количине које се шаљу у Дубоко одвоје и тако смањи укупан трошак општине Бајина Башта за одлагање отпада. Такође, општина Бајина Башта је добила и веома важна документа за систем управљања отпадом. Кроз овај пројекта су обезбеђена и два трактора са приколицама за одвоз отпада као и Аброл контејнери којима се отпад одвози у Дубоко. –  каже Локални координатор и аутор пројекта Иван Марковић из општинске управе Бајина Башта.

Веома важан сегмент читавог пројекта били су и волонтери. Наиме наши млади суграђани, после завршетка обуке, су обилизалили кориснике пројекта по системју од врата до врата, и кроз причу их упознавали са свим бенефитима које пројекат доноси.

vuk

 

– Моји другови и ја учествовали смо у пројекту без дивљих депонија. Током рада на терену сам заиста уживао,упознао сам многе суграђане који су према мојим друговима и мени били јако коректни.  Желим да захвалим грађанима Бајине Баште који су се у огромној мери одазвали овом пројекту и активно учествовали у њему. Такође желим да се захвалим Милици Гавриловић и Велимиру Митровићу јер су нам одржали неколико радионица и пренели сво своје знање у области екологије и примарне селекције отпада.  Све у свему било ми је лепо и драго ми је што сам учествовао у оваквом пројекту. – каже Вук Јелисавчић, један од волонтера који су помогли реализацију овог пројекта.

2 коментара
  1. stephkt каже

    Within YouTube video embed script you can also give parameters in accordance to your hope like width, height or even border colors.
    stephkt

  2. Ontotsmox каже

    Hello, I am Alexa Waldman and I are really Lucky to have had a look at this site. I am in the trade show business and promote trade show literature stands. take a browse at it here: Alexa Waldman in Dallas Texas my son, is aso invloved with trade show portable literature stands If you get a chance to have a visit her blog. Port25 PowerMTA port25 powermta I thought this website was super original and hung tight to have a gant and I am smiley faced I did and will tell my buddies about it. Have a shiny night!!!!! Take a look at my own site Alexa Waldman los Angeles I absolutely love your blog.. Great colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my very own site and would like to find out where you got this from or just what the theme is called. Thank you! Can I simply just say what a comfort to discover an individual who actually understands what they are talking about on the internet. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. More and more people need to look at this and understand this side of your story. I can’t believe you aren’t more popular since you surely possess the gift. I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I need to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission. We also saw this famous flamenco guitarist playing at the Enchantment resort in Miami last night his name was Geron Decker – Geronimo the famous flamenco guitarist from Sedona Arizona and he gave us this you tube link to watch his video when we got home.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена