Све ми је на броју

0 766

Лаганим, али сигурним корацима момак рођен на обронцима Кадињaче у Заглавку, стално настањен у Ужицу, Зоран Стојић, успешно је пребродио препреке на путу ка елитном рангу српке естраде. Није било лако винути се у друштво одбраних певача народне песме. Изузетно вредан, уз то шармантам момак, својим карактеристичним гласом, бога ми и стасом, знао је да заголица љубитеље добре песме па тренутно важи за некога кога слушају практично све генерације.

-Био сам петнаестогодишњак кад сам се упустио у певачке воде. Певао сам са трубачким оркестрима из ужичког краја,а после повратка из војске, одслужене у Краљеву, донео сам одлуку да се потпуно посветим музици. Ево, последњих 12 година стални сам солиста у оркестру Дејана Лазаревића из Пожеге- каже Зоран Стојић.

Zoran Stojic

У слободним терминима ради са хармоникашким оркестрима, мањим бендовима, који на репертоару имају и забавну музику, па се Стојић може често срести на свадбама, вашарима, пунолетствима, крштењима, прославама, али и у дискотекама, клубовима, приватним забавама у Србији и више европских земаља, најчешће у Нермачкој, Швајцарској, Италији, Украјини, Русији, ускоро и у Норвешкој. Много лепих ствари сам доживео на наступима. Један, онај у Минхену, пред пет хиљада људи , остао ми је у посебном сећању. Трема ме је дрмала због публике, али и због тога како ће ме оценити мајстори песме и свирке, Мирослав Илић, Маринко Роквић, Мерима Његомир, Љубиша Павковић, Мишо Мијатовић са којим сам тад био у Минхену. Кад сам сишао са сцене, сви су ми честитали, био ми је то велики подстрех за даљи рад- прича Зоран Стојић.

Тачно пре десет година појавио му се први албум у продукцији ПГП под називом „Због тебе ми пропаде имање“, добијеним по истоименој песми која се и данас доста слуша. Уз њу хит је постала и нумера „Кад попије стари мало вина“. Четири године касније продукцијска кућа Реноме из Бијељине издаје његов нови ЦД на коме доминира песма „Извор водо“ , према његовим речима, она ће му постати лична музичка карта. Са истог ЦД-а публику осваја и песма „То је моја Шумадија“ коју је Зоран отпевао у дуету са Вером Матовић. Трећи ЦД снимљен за БН мјузик појавио се 2012. године под именом „Живот грешке наплаћује“. Осим ове песме изузетну популарност стичу још две „Одох у кафану“ и „Ружо моја још немирисана“. Почетком овогдишњег лета Стојић , на радост љубитеља песме и својих фанов, доноси две нове песме у издању БМ мјузика. Обе су од старта постале свакодневно присутне на радио станицама што је поуздан знак да ће постати хитови.

-Реч је о песмама „ Све ми је на броју“ и „Рођенданској“. За обе је текст и музику писао проверени Лазо Пајчин, а аранжмане Боцо Томашевић. Презадовољан сам, често добијам потврде да смо одрадили добар посао. Посебно сам задовољан што се песме свакодневно слушају икао још нисам кренуо да их промовишем како је то уобичајено. Иначе, највише ми се допадају шумадијске песме, севдалинке и народне изворне. Од певача моји су идлоли Недељко Билкић, Сафет Исовић и Маринко Роквић. Уз певање помало се бавим и писањем музике за своје песме.Најуспешније сам то урадио за нумере“ Јавите у родном крају“ и „Због тебе ми пропаде имање“. Са задовољство могу да констатујем , баш како каже моја последња песма, све ми је на броју- истиче Стојић.
Дивне Стојићеве интерпретације цесто се могу чути и видети уживо на бројним телевизијама као штио су РТС, Пинк, Хепи, Дуга, Коперникс…

СТОЈИЋИ НА ГЛАСУ

Породица Стојић из Заглавка одувек је имала добре певаче. Зоранов деда Милорад и отац Микаило су предњачили у томе. Певачки ген је наследио од њих, али не само он, већ и његов старији брат Владимир, који такође има снимљених неколико песама, а ускоро ће се појавити са пет нових. На некиим већим свечаностим браћа Стојић појављују се заједно, често запевају у дуету па ће готово сигурно доћи на ред снимање братстке дуетске нумере.

M.A.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена