Изабрани учесници за BALKAN SHORT FILM NETWORK

0 226

У оквиру овогодишњег, деветог издања Башта Феста, радионицом Bašta Pitch отвара се први програм у склопу BALKAN SHORT FILM NETWORK-а. Радионица ће се одржати од 30. јуна до 3. јула у Бајиној Башти.

Четворочлани жири који су чинили ментори радионице Bašta Pitch, редитељ Рашко Миљковић и продуцент Милан Стојановић, Drita Llolla испред Seanema Филм Фестивала и Јаков Попоски испред Drim Short Film фестивала, од великог броја пристиглих пријава одабрао је следеће пројекте:

Србија
„Август“ – редитељ Никола Стојановић, продуценткиња Андријана Манојловић
„Скок на главу“ – редитељ Никола Ромчевић, продуценткиња Милица Милинковић
„Намргођеност“ – редитељка Милица Спасојевић, продуценткиња Лена Радуловић

Црна Гора
„Нормалан свет“ – редитељка Ана Ћулум, продуценткиња Ања Kечаловић

Македонија
„Под појас“ – редитељ Илија Цветковски, продуцент Александар Зиков

Током Bašta Pitch-а, кроз рад са менторима, учесници ће стећи потребне вештине за креирање и спровођење презентације пројекта. Последњег дана фестивала сви тимови имаће прилику да примене стечено знање и пред публиком и комисијом одрже финални pitch. Тим који буде одржао најбољу презентацију добиће новчану награду од 1000 € за почетак рада на свом остварењу.

Након Bašta Pitch-а, програм Balkan Short Film Network -а наставиће се на радионицама у склопу шестог Drim Shorta (6 – 9. август 2022.) и трећег Seanema Филм Фестивала (8 – 11. септембар 2022.).

Пројекат Balkan Short Film Network је подржан од стране Western Balkans Fonda, Министарства културе и информисања Србије и Филмског центра Србије. Western Balkans Fond грант шема за регион је основана од стране Европске уније, ИПА – Инструмент за претприступну помоћ.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена