„Трибалион“ у суботу на Тари

0 631

На падинама планинске лепотице Таре, у суботу, 19. маја 2018. године ће бити одржано прво издање трке са препрекама „Трибалион“. Овакве трке (Obstacle cource race) су све популарније у свету а судећи по интересовању за ову трку у Бајиној Башти можемо очекивати да Тара и градић у Подрињу у будућности привлаче све већи број љубитеља овог адреналинског спорта.

Фото: Промо
Фото: Промо

На ширем простору Калуђерских бара у суботу нас очекује учешће преко 290 најспреминијих такмичара из Србије и региона. Организатор трке Фитнес центар „No.1 gym“ из Бајине Баште позива суграђане и госте на планини Тари да за викенд подрже такмичаре у борби са препрекама и са временом.

Трке са препрекама су адреналински, авантуристички спорт у коме такмичари имају за циљ да прођу задату (обележену) стазу, савладавајући различите препреке попут пењања преко зидова, ношења терета, пењања уз конопац, прелажења водених површина конопцима, пливање, пузање кроз блато и многе друге.

Прво изадање Трибалион-а одржаће се на стази дугој 18 километара на којој је постављено око 30 изузетно атрактивних и захтевних препрека. Поред снаге и издржљивости, од суштинског значаја за све такмичаре ће бити и ментална снага. Сви који то успеју да заврше трку су истински победници.

Поред трке од 18 километара „Трибалион челенџ“ биће организована и трка од 9км, са 15-20 препрека „Трибалион грин“, за све оне који се можда не осећају довољно спремним да се окушају у дугој трци. Такође, као увертира за главну трку, биће организована и дечија трка, на којој могу учествовати деца до 14 година старости, с тим да уз децу до 6 година учествују и родитељи као пратња. Препреке ће бити прилагођене узрасту деце.

Tribalion 2

Бодовање такмичара на трци је појединачно. Поред тога, сви такмичари који пријаве своје тимове, улазе и у пласман тимова. Тимови броје најмање по четири такмичара и могу бити мушки, женски и мешовити. Овим трка постаје занимљивија, а дозвољена је и међусобна сарадња и помоћ међу члановима тима приликом преласка преко препрека.

Отварање манифестације је у 10.40 а старт трке у 11 часова. Очекивани долазак такмичара на циљ је око 13 часова. Проглашење победника је у 16.30 код хотеле Бели Бор а затим следи журка на отвореном за све такмичаре и посетиоце. Дечија трка почиње у 09.30 часова.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена