Студенти архитектуре и дизајна из целог света обликују Тару

0 439

Митровац на Тари

Више од 300 студената архитектуре и дизајна из 47 земаља Европе и света окупило се на радионици „TARA Ground Zeroкоја се одржава на Митровцу. Окупљени студенти, заједно са интернационалном екипом ментора, раде на пројектовању и извођењу објеката и мобилијара од дрвета, а са циљем просторног унапређивања Националног парка Тара и његове туристичке понуде, а у сврху промоције одрживог развоја и умрежавања младих професионалаца.

Mitrovac-meds-studenti 7

Радионицу MEDs – Meeting of Design Students су основали 2010. године студенати из различитих држава и различитих области дизајна. Радионица је створена са циљем да здружи различите области дизајна (архитектуру, унутрашњу архитектуру, индустријски дизајн, графички дизајн…), а по угледу на идеју Баухаус-а о синергији креативних дисциплина.

Домаћин радионице је национални представник МЕДс-а за Србију: Удружење будућих архитеката и дизајнера – УБАД Србија. Догађај је подржан од стране бројних партнера, укључујући: Национални парк Тара, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, Туристичку организацију Србије, Архитектонски факултет Универзитета у Београду, као и велики броја компанија и медијских партнера.

Дрина Инфо портал

Mitrovac-meds-studenti 4

Mitrovac-meds-studenti 3

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена