НП ТАРА: Нови образовни материјали и сет игрица за младе

0 271

Како би деци што више прлиближили биолошку разноврсност слива реке Дрине и угрожене врсте ЈП „Национални парк Тара“ је у оквиру пројекта „SAVE – Очување јединственог биодиверзитета у сливу реке Дрине“ развио посебне интерактивне образовне материјале.

Идеја је да се на забаван начин, кроз игру, млади упознају са особеностима биодивезитета подручја у коме живе и подстакну на размишљање о значају и угрожености појединих врста.

Кроз пројекат су осмишљени следећи материјали:

– радни лист

– букмаркер

– игра меморије

– мобилна интерактивна изложба

– сет игрица које ће бити доступне на интернету

Извор: Принтскрин са biodiverzitet.nptara.rs/

Ученицима са подручја општине Бајина Башта подељени су образовни комплети који се састоје од радног листа и букмаркера. Комплет за ученике нижих разреда садржао је и игру меморије са угроженим биљним и животињским врстама слива Дрине.

У складу са актуелним трендовима и све већом везаношћу деце за интернет садржаје осмишљен је сет игрица (слагалице, квизови, асоцијације, бојанке и сл.) којима се може приступити путем линка biodiverzitet.nptara.rs

Такође, обзиром да због пандемије Ковид-19 није било могуће организовати изложбу у школама региона она је дигитализована и доступна путем линка izlozba.nptara.rs

Надамо се да ће кроз интересантне образовне материјале и игре ученици научити нешто ново и лепо о природи краја у коме живе.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена