Стопића пећина поново најзанимљивија туристима

0 495

Пре почетка летње сезоне на Златибору, једно од места које је у претходној години било најпосећеније – Стопића пећина, бројала је 20.000 посетилаца мање него у претходној години. У јулу се то изменило, каже Јован Павловић из ТО Златибор. До прошле седмице број оних који су посетили ово необично лепо природно благо скоро се изједначио са бројем посета у истом месецу претходне године, да би претпрошле недељe само у једном дану број гостију досегао 2.000.

Stopića pećina 1

Дневне посете радним данима варирају од 1.300 до 1.400 гостију тако да ће до краја године бити премашен прошлогодишњи рекорд.

Једина невоља у свему овоме јесте што на паркинг простору нема довољнo места за све који долазе. Наиме, година оваква каква јесте спречила је да се изведу планирани радови на приступном путу и проширењу паркинг простора, али ће то бити исправљено.

Ово необично лето довело је доста гостију и на друге занимљиве златиборске локалитете, а Гостиље је посећеније него што је било претходних година. Изузетно лепо уређено, чисто, са доста садржаја за децу и одрасле, постало је занимљиво не само због свог водопада већ због свеукупне слике. Тако је и са многим другим местима која су до сада била неоткривена за туристе, кажу у ТО Златибор, потврђујући оно што мештани знају – да је Златибор леп у сваком свом кутку и да су његов ваздух и предели лековити за душу и тело.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена