Истиче рок за послодавце да донесу план превентивних мера

1 29

Сви послодавци у Србији имају рок да закључно са данашњим даном (10. август), донесу план примене мера, у складу са Правилником о превентивним мерама за безбедан и здрав рад у циљу спречавања појаве и штења Kовида 19, а инспектори рада ће потом контролисати фирме, али и тамо где је потребно саветовати и помагати да се томе прилагоде. 

маска рукавице насловна

Правилник, који је ступио на снагу 11. јула, примењује се на свим радним местима у радној околини у којој се обавља рад, изузев рада на терену и рада од куће.

Правилником о превентивним мерама, за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести прописују се превентивне мере које је послодавац дужан да примени ради спречавања појаве и ширења заразне болести и отклањања ризика за безбедан и здрав рад запослених, као и лица која се затекну у радној околини, када надлежни орган прогласи епидемију заразне болести.

Послодавац је дужан да, за сва радна места у радној околини, донесе план примене мера за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести, који је саставни део акта о процени ризика који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља на раду.

 

1 коментар
  1. Knjigovodstvena agencija Zemun каже

    Veoma je važno da se donesene mere poštuju kako bismo se što bolje nosili sa virusom korona.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена