ПРВОМАЈСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЗЛАТИБОРУ: Излети, попусти и Ракијада

0 381

Туристичка организација Златибор позива туристе да првомајске празнике и Уранак дочекају на Водицама или неком од излетишта, као што су Бошкова вода у Љубишу, излетиште у Гостиљу и много друга у околини Златибора. Оно по чему је  познат,  а у чему већина гостију највише ужива су шетње Златибором, а љубитеље ових активности очекују уређене и означене пешачке стазе до врха Чиготе, до Торника, до споменика на Шуматном брду,… За бициклисте је уређено и означено преко 50 километара стаза.

spomenik

Туристичке агенције ће организовати излете до оближњих туристичких локалитета, док боравите на Златибору можете посетити Стопића пећину, Музеј под отвореним небом Старо село у Сирогојну, Музеј Плетиља у Сирогојну, водопад у Гостиљу, центар Торник, Мећавник и возити се чувеним „Ћиром“ у Мокрој Гори. Можете посетити и манастир Милешеву, Вишеград са старим мостом и Андрићград.

Првог и дугог маја, општина Чајетина, ЈП Културно спортски центар „Чајетина“, Туристичка организација „Златибор“, Златиборски Еко аграр и Месна заједница Шљивовица  организују осми по реду Шљивовачки сајам домаће ракије, популарну Ракијаду. Сајам ће се одржати код Основне школе у селу Шљивовици. Поред дегустације нашег националног пића, биће организован и богат музички и спортски програм.Током празника златиборски хотелијери су обезбедили попусте у својим објектима, тако да можете боравити на Златибору и по знатно нижим ценама, и до 25% у односу на цене у зимској сезони. У прилогу се налази ценовник смештаја.

Извор: Туристичка организација Златибор

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена