Олимпијски час у Бајиној Башти

0 347

У четвртак, 30.04.2015, са почетком у 12 сати, на централном градском тргу у Бајиној Башти биће одржан „Олимпијски час“.

Учесници “Олимпијског часа” ће проћи кроз 5 радионица које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Имаће прилике да стекну знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
Представник Олимпијског тима Србије ће се на Трибини са спортистом упознати са ученицима и покушати да их упозна са начином живота професионалног спортисте.

Олимпијски кругови
Олимпијски кругови

Програмом су обухваћени и најмлађи основци који ће имати прилику да кроз Олимпијску бајку науче више о Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању. У овој књизи оживљена су Грчка божанства и лик Пјера де Кубертена, а деци се на духовит и једноставан начин упознају са Олимпијским играма од времена настанка Античких игара па све до стварања модерних Олимпијских игара.

Деца ће такође имати прилику да учествују у ARCTOS радионици. ARCTOS (Аnti Racism Tools in Sport) програм је програм који се односи на едукацију деце у циљу препознавања и спречавања дискриминације било које врсте (расна, верска, национална, полна, итд.).
Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Coca-Cola партнер је Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима “Олимпијски час”, “ЕкОлимпијада” и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016. Ова међународна компанија је најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена