Први турнир АБА 2 лиге од 9. до 18. новембра на Златибору

0 751

Први од три турнира регионалне кошаркашке АБА 2 лиге играће се на Златибору, од 9. до 18. новембра, а домаћини су КК Златибор и Општина Чајетина. Регионална АБА лига је саопштила да је промењен формат другог ранга такмичења, због актуелне епидемиолошке ситуације и играће се у тзв. „балону“.

На турниру на Златибору учествоваће 14 екипа из бивших југословенских република, а утакмице се играју у дворани Туристичко-рекреативног центра Златибор, док ће се тренинзи одвијати у недавно реконструисаној спортској хали у Чајетини.

Биће одигране четири рунде, још четири на другом турниру, а пет на трећем, после којег ће осам најбољих тимова играти у плеј-офу, екипе које буду на котама девет и десет ће завршити такмичење, а тимови на позицијама од 11. до 14. места играће плеј-аут.

Утакмице на Златибору ће се играти од 17 и 21 час, док је термин од 19 часова резервисан за утакмице у Ужицу у дворани Великог парка. На Златибору ће се укупно одиграти 28 утакмица, а у Ужицу 14.

Организација турнира АБА2 лиге подразумева и прилагођавање мерама безбедности у циљу спречавања ширења КОВИД-19 вируса. Према тренутним подацима, на турниру ће на снази бити мера забране присуства публике на трибинама.

Прво коло (9. до 11. новембра): Слобода Ужице – Ловћен, Студентски центар – Работнички, Хелиос – Младост Земун, Борац Бањалука – Спарс, МЗТ – Подгорица, Сутјеска – Златибор, Ђироки – Горица.

Друго коло (11. до 13. новембра): Ловћен – Студентски центар, Младост Земун – Слобода Ужице, Спарс – Хелиос, Подгорица – Работнички, МЗТ – Сутјеска, Горица – Борац, Златибор – Широки.

Треће коло (13. до 16. новембра): Студентски центар – Младост Земун, Слобода Ужице – Спарс, Работнички – Ловћен, Сутјеска – Подгорица, Широки – МЗТ, Хелиос – Горица, Борац – Златибор.

Четврто коло (16. до 19. новембра): Младост Земун – Работнички, Спарс – Студентски центар, Подгорица – Ловћен, Сутјеска – Широки, Златибор – Хелиос, МЗТ – Борац, Горица – Слобода.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена