Светска премијера кратког играног филма „Kућа је где је кућа“ на фестивалу у Бечу

0 926

Српско-словеначки кратки играни филм „Kућа је где је кућа“ имаће светску премијеру на Vienna Short Film Festival-у, у програму међународног кратког играног и документарног филма. Овај филм је једини филм са Балкана у овој селекцији коју чине 32 одабрана остварења.

Извор: Филмски центар Србије
Извор: Филмски центар Србије

Овај филм рађен је у копродукцији Kарантин филма из Бајине Баште (који је и један од организатора Башта феста, интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти) и Warehouse Collective-а из Словеније, уз подршку општина Kршко и Бајина Башта. Сниман је у Словенији, у Kршком и Љубљани.

Home-is-where-the-house-is-3

Редитељ филма је словеначки редитељ Петер Церовшек, а сценарио је писала Маја Шуша. Директор фотографије је Дарко Херич и дизајнер звука Лука Фурлан. У филму играју Маја Шуша, Дадо Ћосић, Лана Kараклајић и Нина Виолић. Продуценти су: испред Kарантин филма – Јован Јелисавчић, а испред Warehouse Collective-а – Дареј Шомен. Филм траје 24 минута.

Извор: Филмски центар Србије
Извор: Филмски центар Србије

Vienna Short Film Festival је фестивал који обезбеђује и могуће квалификације за награде Европске филмске академије и за Оскара. Ове године ће се одржати од 28. маја до 2. јуна, наравно, у Бечу.

Kако је најављено, пројекцији ће присуствовати Петар Церовшек, Јован Јелисавчић, Маја Шуша, Дарко Херич и Дадо Ћосић.

Фотографија на плакату Владимир Ђурић. Дизајн плаката Милица Милосављевић.

Аутор: Зоран Јанковић

Извор: Филмски центар Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена