Почиње 29. Дринска регата у Бајиној Башти: Садржаји за све укусе и генерације

0 957

29. Дринска регата одржаће се у Бајиној Башти од 19. до 23. јула 2023. године. Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на реци Дрини која се већ три деценије организује у Бајиној Башти. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља јединствен спој традиције са савременим туристичким трендовима. Бајина Башта у време Дринске регате је једино место где се још увек могу видети велики сплавови као они који су претходних векова јездили Дрином, а сплавови за овогодишњи спуст увелико се већ праве у Перућцу. Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе.

Већ од среде 19. јула велики број излагача на традиционалном Башта Базару, својеврсном фестивалу укуса и рукотворина који је израстао из сајма сувенира, меда, ракија и домаћих производа, изложиће своје производе у главној улици на делу од Парка ћирилице до градског трга. У вечерњим сатима истог дана на тргу у Бајиној Башти очекује нас представа намењена пре свега најмлађим посетиоцима 29. Дринске регате.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

У четвртак, 20. јула је традиционално и сваке пут све масовније такмичење у припремању рибље чорбе у бајковитом амбијенту поред чувене реке Године у Перућцу. Посетиоцима Перућца од ове године доступна је за посету и Сплаварска пећина око које је уређена пешачка стаза и постављене клупе. Ова пећина на обали Дрине која је у прошлости служила сплаварима за склањање од лошег времена сад је занимљива туристичка тачка и још једна симболична веза древних сплавара и манифестације Дринска регата која стартује баш у Перућцу.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

У петак 21. јула програм се наставља на излетишту Рача где нас очекују велики концерти Пеђе Јовановића и Саше Матића. На излетишту на обали Дрине два позната уметника припремају прави музички спектакл.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

Субота, 22. јул, предвиђена је за велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Највећи карневал на води стартује тачно у 11 сати испод бране ХЕ „Бајина Башта“ у Перућцу али због великих гужви препоручујемо да знатно раније кренете на старт Регате. Субота вече и излетиште Рача резервисани су за МОСТ фест и наступе бендова Невернe бебe и Ван Гог. Недеља је дан за сумирање утисака и завршетак Башта Базара у главној улици.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца, а поред наведних дешавања у пет дана 29. Дринске регате очекују вас и бројни други садржаји у граду који носи епитет срца Подриња. Један од њих је и нови Mashup фестивал који се одржава у прва два дана 29. Дринске регате у прелепом амбијенту бајинобаштанског спортског центра у Лугу.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

Све информације о програму 29. Дринске регате и детаље о свим туристичким садржајима на дестинацији Тара Дрина Бајина Башта можете пронаћи у Туристичком информативном центру и сувенирници у Бајиној Башти. Инфо центар можете контактирати и путем телефона 066/222120 (СМС, Вајбер, Вотсап и Телеграм) и 031/866903 као и путем страница на друштвеним мрежама.

Добро дошли у град Дринске регате

Добро дошлу у срце Подриња.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена