Културно лето Златибор 2023

0 482

У години јубилеја, када Златибор прославља 130 година организованог туризма, летња туристичка сезона биће испуњена бројним концертима, културним догађајима и традиционалним манифестацијама. Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор припремили су богат програм “Златиборског културног лета“. Највећи број манифестација одржаваће се на летњој позорници Kраљевог трга, поред језера које је током протеклог периода реконструисано и опремљено новом мултифункционалном фонтаном. Ту ће, свакако, највише пажње привући концерти познатих музичара.

Фото: ТО „Златибор“

Овог лета посетиоци Златибора уживаће у концертима фестивалског оркестра “Виртуози” под управом диригента Бојана Суђића, Николе Роквића, Јеллена и „Ла Цампанелл“ бенда, групе „Освајачи“, Жељка Васића, Јелена Томашевић, групе „Неверне бебе“, и други. Током јула и августа на летњој позорници Kраљевог трга биће организовани и наступи бројних фолклорних друштава из Србије и региона. Поред музичких концерата и наступа KУД-ова, на програму “Златиборског културног лета“ су и представе, од којих се посебно издвајају дечије, припремљене за најмлађе посетиоце Златибора. Током августа на Kраљевом тргу биће организован и Турнир у фудбалу 3×3.
Програм “Златиборског културног лета“, као и претходних година, употпуниће традиционалне сеоске манифестације. Села Златибора надалеко су чувена не само по лепоти пејзажа и гостопримљивим домаћинима, већ и по манифестацијама које се током целе године организују.
Златибор ће летос своје посетиоце обрадовати и пројекцијама најнових филмова у биоскопу Kултурног центра Златибор.

Фото: ТО „Златибор“

Све информације о дневним догађајима на Златибору и околини, као и сервисне информације, у сваком тренутку можете проверити путем веб апликације Zlatibor.live.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена