Признања Михајловић, кабинету потпредседника Владе и „Путевима Србије” за изузетан допринос развоју Бајине Баште

0 502

На свечаној седници Скупштине општине Бајина Башта, поводом Дана општине, потпредседници Владе и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорани Михајловић уручена је захвалница за изузетан допринос развоју ове локалне самоуправе.

bajina basta 003Признања за изузетан допринос развоју Бајине Баште уручена су и шефици кабинета потпредседнице Владе, Марији Блечић и в.д. директору ЈП “Путеви Србије”, Зорану Дробњаку.

“Честитам вам Дан општине и 157 година од када је Кнез Александар Карађорђевић прогласио Бајину Башту за варошицу”, рекла је Михајловић обраћајући се одборницима и гостима свечане седнице.

За општину Бајина Башта 2014. година је била веома тешка, због катастрофалних мајских поплава, рекла је Михајловић и нагласила да и у тим тешким тренуцима локална самоуправа није била сама, јер је уз њу била Влада Србије.

”Заједно смо радили да обновимо инфраструктуру и урадили много, иако смо свесни да то и даље није довољно”, рекла је Михајловић.

„‎Заједно ћемо и радити и убудуће како би нас било много више који радимо сваки дан. На тај начин млади, који су претходних деценија одлазили, сада ће се враћати. Оживећемо привреду и туризам овог краја који је један од најлепших у Србији“, поручила је потпредседница Владе.

Она је додала да општина Бајина Башта има велике, пре свега, природне потенцијале – реку Дрину, планину Тару, језеро Перућац, захваљујући којима има шансу да буде развијена позната и ван граница Балкана.

“На тај начин, бићемо достојни наших предака, јер ћемо оживети и сачувати лепоте Србије“, рекла је Михајловић.

Извор: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена