Михајловић: После 15 година реконструисан пут у централном делу Таре

0 486

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић отворила је данас реконструисани државни пут у централном делу планине Таре, који ће омогућити бржи развој туризма и ново запошљавање у општини Бајина Башта.

ZORANA MIHAJLOVIC“Ово је прва велика инвестиција у путну инфраструктуру после 15 година, у вредности од 25,5 милиона динара. Реконструкцијом државног пута Калуђерске баре, у дужини од 1,3 километра, инфраструктурно је заокружено централно место на планини Тари, без чега нема развоја туризма и повећања запослености у Бајиној Башти“, рекла је Михајловић.

Она је подсетила да се у овом крају се није озбиљно улагало у инфраструктуру још од 1983. године. “Није могуће причати о развоју туризма ако не улажемо у инфаструктуру. Због тога смо претходне и ове године у рехабилитацију путева уложили 150 милиона динара, управо у делу који је због туриста најважнији и најфреквентнији“, навела је она.

“Из ове оштине је отишло више од 3.000 људи. Новим улагањима стварамо услове да се на Тару људи враћају и да буде више туриста, управо у периоду када Тара прославља 110 година од почетка организованог бављења туризмом”, рекла је Михајловић.

Потпредседница Владе је нагласила да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре решавању проблема у овој општини приступа системски, што потврђују и мере предузете на уклањању нелегалних објеката на Перућцу.

“Ова Влада  је решена да сачува националне паркове за будућа покољења, да Перућац буде доступан свима. Инвестирамо, реконструишемо, повезујемо овај регион јер без путева до Таре, до аеродрома, до Мокре Горе и до језера нема бољег живота. Ми то знамо и зато реконструишемо путеве како смо и обећали”, рекла је Михајловић.

Извор: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена