Отворен Божићни трг у Ужицу

0 677

Другу годину заредом, на Градском тргу у Ужицу одржава се манифестација „Божићни трг“. Ове године она ће трајати до 20. јануара. Преко 20 програмских активности, намењених и младима и старима, које су припремили Канцеларија за младе, Регионална развојна агенција „Златибор“ и Град Ужице одвијаће се осим на Тргу партизана и на Малој сцени Народног позоришта.

Извор: сајт града Ужица Фото: НИје наведено у извору
Извор: сајт града Ужица Фото: Ние наведено у извору

Марија Маричић из Канцеларије за младе навела је да ће све до четвртка, 26. децембра, на Малој сцени бити и позоришних представа за одрасле. Иначе, најаве свих дешавања у оквиру манифестације заинтересовани Ужичани могу видети на страници коју „Божићни трг“ има на интернету. Марија је подсетила да ће током манифестације бити организована и бесплатна школа клизања сваког радног дана од 14 до 16 часова.

Немања Нешић, помоћник градоначелника Ужица, подсетио је да је и Ужице, после Београда и Новог Сада, прошле године почело стидљиво са организовањем „Божићног трга“. Ове године, амбиције су доста веће. На Тргу је постављено шест малих дрвених објеката где се може купити и храна, ручни радови, слаткиши.

Извор: сајт града Ужица Фото: Ние наведено у извору
Извор: сајт града Ужица Фото: Ние наведено у извору

„Овогодишњи „Божићни трг“ је садржински и програмски доста богатији и ово је један корак унапред у односу на прошлу годину. Сигуран сам да ће и наредне зиме „Божићни трг“ бити бољи од овог данас“ – истакао је Нешић и напоменуо да ће манифестација имати и хуманитарни карактер.

Извор: infoera.rs/Град Ужице

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена