ГУЧА: 55. Сабор трубача од 3. до 9. августа

0 584

Данас у Гучи почиње 55. Драгачевски сабор трубача, који ће свечано отворити министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић. Тачно у 11 часова у центру ове варошице, код споменика трубачу, уз звуке саборске химне „Са Овчара и Каблара“, биће подигнута застава која ће означити почетак највеће смотре изворног народног стваралаштва у Србији.

Гуча 2015

Ова манифестација трајаће седам дана а очекује се долазак око пола милиона гостију из земље и иностранства које ће забављати око 600 трубача који су добили посебне лиценце да наступају на Сабору. У такмичарском делу учествоваће 16 оркестара у сениорској и 14 у пионирској и омладинској конкуренцији а још 20 оркестара наступиће у разним програмима који се завршавају 9. августа.

Посебан програм припремају гости из иностранства чијих ће седам трубачких оркестара наступити у петак 7. августа када ће бити изведен и посебан културно уметнички програм из шест европских земаља. Поред трубачких надметања у Гучи ће се одржати смотра изворне народне музике, народних обичаја, такмичења у вишебоју и беседништву а на програму су књижевне вечери и приказ Драгачевске свадбе с краја 19. века.

гуча

Од ујутру на свим путевима који воде према Гучи биће постављени посебни полицијски пунктови где ће се контролисати учесници у саобраћају а при одласку из ове варошице вршиће се алко-тестирање возача.

Више о програму 55. Драгачевског сабора трубача у Гучи погледајте овде.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена