Ордагић и Ћировић у Штабу за ванредне ситуације

0 511

На данас одржаној седници Скупштине општине Бајина Башта, одборници су размотрили 28. тачки дневног реда. Скупштина је донела одлуку о доношењу годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бајина Башта за 2021. годину, одлуку о усвајању Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Бајина Башта за 2021. годину као и одлуку о одређивању праваца пружања државних путева I и II реда који пролазе кроз насељена места на територији општине Бајина Башта. Наведене предлоге одлука образложили су представници Општинске управе Ана Илијашевић, Јован Милић и Миле Ђенић.

Данашња седница Фото: Дрина Инфо

Скупштина је усвојила одлуку о ослобађању плаћања накнада за заузеће јавних површина и локалне комуналне таксе чиме се изашло у сусрет угоститељима са циљем да се помогне у овим тешким временима за њих. Предлог Одлуке о приступању изради Плана генералне регулације подручја Рачанска Шљивовица на Тари образложио је Милош Јелисавчић, а усвојена је и одлука о изменама и допунама Одлуке о радном времену на територији општине Бајина Башта као и одлука о измени и допуни Одлуке о правима и услугама у области социјалне заштите на територији општине Бајина Башта.

Прихваћен је Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП „Дубоко“ Ужице за период 01.01-31.12.2020. године, као и извештаји о раду Центра за социјални рад Бајина Башта и Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

Одборници су на данашњој седници усвојили план и програм рада Народне библиотеке „Милош Требињац“, Центра за социјални рад „Бајина Башта“ и  Туристичке организације регије Западна Србија.

После спроведене процедуре за избор директора и добијене сагласности од стране надлежног министарства за директора Центра за социјални рад изабрана је Марица Вуковић, досадашњи вршилац дужности директора ове установе. За заменика секретара Скупштине општине изабрана је Јелена Филиповић, бивши начелник Општинске управе Бајина Башта.

На данашњој седници Скупштине општине Бајина Башта допуњен је састав Штаба за ванредне ситуације општине Бајина Башта тако што су у њега именовани Миленко Ордагић, помоћник председника општине и Љупко Ћировић, директор Војне установе „Тара“.

У оквиру одборничких предлога Синиша Спасојевић је образложио његову и иницијативу Ивана Марковића да се простор у центру Бајине Баште, у улици Кнеза Милана Обреновића, на потезу између зграде „Монопола“ и хотела „Дрина“ инфраструктурно уреди и назове Парк ћирилице. Он је објаснио да је циљ ове иницијативе да се кроз одговарајуће идејно решење простора са парковским мобилијаром, инфо таблама и другим садржајима промовише ћирилица, значај чувене рачанске преписивачке школе али и добије уређен простор и привлачна туристичка локација у центру града.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена