Општина помаже енергетску санацију објеката

0 198

Привремени орган Општине Бајина Башта на последњој седници усвојио је Правилник о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда. Циљ спровођења мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији Општине Бајина Башта. Мере енергетске санације предвиђене овим Правилником спроводиће се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници  бесповратних средстава су домаћинства на територији Општине Бајина Башта.

-Наредни корак, након усвајања овог Правилника, јесте формирање комисије која ће бити задужена за спровођење мера. Комисија ће одмах спровести процедуру расписивања Јавног позива са циљем да се одаберу привредни субјекти који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката. Када се ова процедура заврши, уследиће Јавни позив за наше суграђане, који ће се пријављивати за енергетску санацију својих објеката. – каже за наш портал Милош Јелисавчић из Општинске управе Бајина Башта.

На слици: Милош Јелисавчић, Општинска управа Бајина Башта

Јелисавчић додаје и да ће приликом рангирања кандидата, комисија изаћи на терен за сваки објекат и да ће тек након теренске посете бити формирана коначна ранг листа корисника који ће добити средства.

Овим програмом биће обухваћено око 150 објеката са територије наше општине. Максималан износ који је опредељен за термичку изолацију јесте 210.000,00 динара по објекту, односно 50% од укупне вредности предрачуна. За замену столарије максимални предвиђени износ је 140.000,00 динара по кориснику субвенције.

Општина Бајина Башта је за ове намене из локалног буџета издвојила 8,5 милиона динара, колико је издвојило и Министарство рударства и енергетике.

На сајту Општине Бајина Башта bajinabasta.rs објављен је текст Правилника, тако да заинтересовани грађани могу имати увид у све информације које су важне за спровођење програма.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена