ЗЛАТИБОР: До 19. августа завршетак деценијских пројеката

0 1.073
Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић Фото: Општина Чајетина
Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић Фото: Општина Чајетина

– Готово сви инфраструктурни пројекти које је општина Чајетина најављивала у протеклој деценији, полако се приводе крају како је и планирано, тако да ће до 19. августа највећи део тих инвестиција бити завршен,  укључујући и Голд гондолу која ће бити пуштена у пробни рад, као историјски пројекат  не само за мало место као што је општина Чајетина, већ и за целу Србију, због чега смо посебно срећни и задовољни зато што златиборску гондолу чекамо пет година, а најављујемо је већ десет година – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, током обиласка радова у ужем центру Златибора, где се тренутно реконструише и Краљев трг.

Општина Чајетина гради и Постројење за пречишћавање отпадних вода које је од изузетног значаја за заштиту животне средине на Златибору, а због ванредног стања и епидемије изазване вирусом корона ти радови ће мало каснити, па ће Постројење бити отворено почетком септембра – појашњава Стаматовић, истичући да ће Постројење бити дар народу који га је у највећој мери и финансирао.

Осим поменутог Постројења, на Златибору је у завршнох фази и реконструкција Краљевог трга, језера, замењене су подземне инсталације, урађена је обнова кишног и фекалног колектора, а за све ове инвестиције средства је обезбедила локална самоуправа из сопственог буџета.

Радови на језеру и Краљевом тргу Фото: Дрина Инфо
Радови на језеру и Краљевом тргу Фото: Дрина Инфо

Златибор ће након свих ових реконструкција бити много сваременији и занимљивији, читав центар ће оживети захваљујући атрактивним садржајима, модерним представама на језеру – из воде, на води, биће постављени светлосни ефекти, фонтана на језеру, прскалице, уредиће се зелене површине.

На Тргу више неће бити привремених локација. Општина Чајетина је за пет месеци обезбедила нових 100 радних места која се односе на продају сувенира и традицоналних производа у оквиру наменски направљених објеката, тако да ће сви ти власници сада имати своје породичне бизнисе, неће зависити од било кога другог, док је дужност и обавеза наше локалне самоуправе да привуче и доведе туристе који ће куповати њихове производе – закључује Стаматовић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена