БАЈИНА БАШТА: Весна Ђурић председница, Миленко Ордагић заменик председника

0 2.369

На данас одржаној конститутивној седници Скупштине општине Бајина Башта изабрано је ново руководство ове подринске општине. Гласовима 24 одборника Српске напредне странке, Српске радикалне странке и Српске народне партије изабрани су председник Скупштине општине, заменик председника, председник и заменик председника општине и чланови Општинског већа. Скупштина општине броји 45 одборника у којој су поред владајуће већине и девет одборника коалиције Народне и Демократске странке, шест одборника Социјалистичке партије Србије, три одборника Здраве Србије, два одборника Социјалдемократске странке и једна одборник Двери.

Весна Ђурић на данашњој седници

Председница општине Бајина Башта у наредне четири године биће Весна Ђурић која је у претходном периоду већ вршила ову дужност. Њен заменик биће Миленко Ордагић који је у претходном сазиву обављао функцију помоћника председника општине Бајина Башта за спорт, омладину и туризам.

Миленко Ордагић на данашњој седници

За чланове Општинског већа изабрани су Недељко Ракић, Драган Тодоровић, Дејан Тимотијевић, Драгић Глишић и Иван Милекић.

Председник Скупштине општине је Младен Лукић који је добио 24 гласа, а његов противкандидат Урош Ђокић 15. За заменика председника Скупштине општине са 24 гласа изабран је  Душко Милекић.

Миленко Ордагић, Весна Ђурић и Младен Лукић

Скупштина је једногласно изгласалa за секретара Скупштине општине Бајина Башта Радину Рајаковић којој је ово шести узастопни мандат, а за заменика секретара Јелену Филиповић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена