Обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода

0 368

Комисија за безбедност саобраћаја Бајине БаштеАгенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Комисија за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта подсећају да се у недељу, 18. новембра, обележава Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода.

Из Комисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта наводе да је ово још једна прилика да се свим учесницима у саобраћају укаже на значај стриктног придржавања саобраћајних прописа и других мера које утичу на повећање безбедности саобраћаја. Овај дан се користи и да се посебно скрене пажња на тешке последице које саобраћајне незгоде неминовно носе са собом.

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода ове године обележава се под слоганом „Путеви причају приче”. Циљ је да се ода пошта жртвама саобраћајних незгода и изрази саосећање и солидарност са њиховим породицама.

Путеви и улице су више од просте везе између два места. Они причају приче, неке од њих су трагичне и вредне су памћења и помињања. Памтећи и помињући трагичне догађаје на путевима, негујемо колективну свест и одговорност за садржај будућих прича које ће причати наши путеви. Саобраћајне незгоде са трагичним последицама догађају се чак и на најмодерније изграђеним и опремљеним путевима и улицама. Најчешћи узрок је управо поступање учесника у саобраћају.

Svetski dan secanja na zrtve saobracajnih nezgoda

Из Комисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта апелују на све учеснике у саобраћају да својим поступањем и одговорним понашањем у саобраћају помогну да се смањи број трагичних прича на путевима у општини Бајина Башта.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена