Национални парк Тара најатрактивнија филмска локација

0 1.140

У среду, 13. новембра, у свечаној сали Скупштине града Београда обележена je десетогодишњица рада Српске филмске асоцијације. Овом приликом СФА је доделила признања и захвалнице представницима најатрактивнијих локација у нашој земљи, институцијама које су дале значајну подршку снимању филмова и реклама и најбољим пословним партнерима.

Извор: www.filminserbia.com/ Фото: Није наведено у извору
Извор: www.filminserbia.com/ Фото: Није наведено у извору

Данас Србија нуди страним продукцијама врхунске студије, опрему, искусне екипе и изванредне професионалце из области визуелних ефеката и постпродукције. Заједничким залагањем филмска индустрија постала је један од носећих стубова креативне индустрије у земљи и региону са преко 30 милиона евра прихода годишње само од страних пројеката који се овде снимају. Београд се етаблирао као једна од значајнијих дестинација у региону, а Србија постала незаобилазна станица у Источној Европи када је продукција филма и реклама у питању.

Овом приликом уручене су плакете за:

– Институције које су дале кључну подршку развоју филмске индустрије и координацији свих нивоа државне управе неопходне за реализацију продукцијског посла.

– најатрактивније локације и

– најбољим филмским партнерима

Плакету и захвалницу институцијама које су дале кључну подршку развоју филмске индустрије и координацији свих нивоа државне управе неопходне за реализацију продукцијског посла, добили су: Влада Републике Србије, Министарство привреде Републике Србије, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране и Војска Републике Србије, Филмски центар Србије, Привредна комора Србије, Секратаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима града Београда, Управа царина, Завод за заштиту споменика културе Града Београда, Туристичка организација Србије, Србијашуме, ЈКП Градска чистоћа и ЈКП Зеленило Београд.

Извор: www.filminserbia.com/ Фото: Није наведено у извору
Извор: www.filminserbia.com/ Фото: Није наведено у извору

Плакету за најатрактивније локације којима се филмске екипе константно враћају добили су: Дворски комплекс – Краљевски и Бели двор, Град Београд, Град Нови Сад и тврђава Петроварадин, Град Панчево, Сава Центар, Београдска тврђава Калемегдан, Стара планина, Национални парк Тара и Смедеревска тврђава и КПГТ.

Производња аудио визуелног садржаја допринела је и развоју других привредних грана, па су овом приликом посебно истакнуте следеће куће као најбољи филмски партнери: АБЦ осигурање, „Crowne Plaza“, „Crow Serbia“, „Metropol Palace hotel“, „Saint Ten hotel“, „Radisson Collection Old Mil Belgrade” и „DHL“.

Извор: www.filminserbia.com/ Фото: Није наведено у извору
Извор: www.filminserbia.com/ Фото: Није наведено у извору

Присутнима су се обратили проф. др Зоран Радојичић, градоналник града Београда; Ана Брнабић, председнице Владе Републике Србије; Гага Ђурковић, председник УО СФА и Милица Божанић, извршна директорка СФА. Они су истакли велики утицај филмске индустрије не само у економском смислу већ и у погледу промоције и стварања боље слике Србије у свету.

Овај садржај је суфинансиран из буџета општине Бајина Башта кроз пројекат производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Бајина Башта у 2019. години. 

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена