На усменој расправи сви за нерадну недељу

0 466

У сали Скупштине општине Бајина Башта данас је одржана усмена јавна расправа о изменама Одлуке о радном времену на територији општине,која предвиђа да трговине не раде недељом,осим у туристичкој сезони у месецима јун,јул и августу.Расправи је присуствовао велики број привредника,који су и подносиоци иницијативе да недеља буде слободан дан као и заинтересоавни грађани. Сви присутни на усменој јавној расправи су једногласни били да треба усвојити предложене измене којима би недеља била нерадна. Поред тога сви пекари са територије општине Бајина Башта су се сложили да и пекаре уђу у предлог и да ни оне не раде недељом.

Фото: Дрина Инфо

Током јавне расправе Мирко Радивојевић је образложио предлог привредника из Бајине Баште и навео да је потребно да се донесе општинска одлука да не би нико недељом радио и да је 98 % привредника за ово решење. Он је навео и да је ово први случај да су привредници иницијатори да недеља буде нерадна што је углавном на другим местима као иницијатива долазило од синдиката и радника.

На јавној расправи чуле су се и речи запослених у трговинама који су између осталог навели и да је недеља поред одомора дан и када могу да присуствују литургијама и испуне и своје духовне потребе.

Присутнима се током јавне расправе обратила и председница општине Бајина Башта која је саопштила да ће се предлог одлуке о овом питању наћи пред одборницима на првој наредној седници Скупштине општине Бајина Башта која се очекује почетком новембра.

Фото: Дрина Инфо

Укупно 48 предузетника је потписало иницијативу да се не ради недељом рекао представник једног од потписника иницијативе за нерадну недељу Владимир Лазић . Он је навео да је поента иницијативе пре свега задовољство радника, јер није исто имати слободан дан понедељком или уторком и недељом, што је и био основ за покретање иницијативе. Поента јесте у томе да Општина донесе ту одлуку да би се свима забрани рад недељом.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена